Korea Fa'asa ile fa'aogaina o palasitika toe fo'i.

Korea Fa'asa ile fa'aogaina o palasitika toe fo'i.

Ä«Æä¿¡¼ ÀÏȸ¿ëÇ° »ç¿ë ¸øÇÑ´Ù¡¦À§¹ÝÇÒ °æ¿ì °úÅ·á óºÐ

O se tagata faigaluega e fufulu ipu i se fale kofe i Seoul, Aso Tofi.O le tapu o le faaaogaina o ipu e tasi e faaaoga mo tagata faatau i totonu o faleoloa na toe foi mai ina ua mavae le lua tausaga malolo.(Yonhap)

I le maeʻa ai o le lua tausaga malolo i le taimi o le faʻamaʻi, ua toe faʻafoʻi mai e Korea le faʻasaina o le faʻaaogaina i totonu o faleoloa o oloa faʻaoga tasi i pisinisi o auaunaga tau meaʻai, ma mafua ai le fefiloi o tali mai tagata faigaluega, tagata faʻatau ma tagata faʻamalosia le siosiomaga.

Amata i le Aso Faraile, e le mafai e tagata o lo'o 'ai i fale'aiga, fale'aiga, faleoloa mea'ai, ma pa, e le mafai ona fa'aogaina mea e tasi e fa'aoga, e aofia ai ipu palasitika, koneteina, fasi laau, ma nifo nifo.O oloa o le a avanoa mo na'o tagata e ave i fafo po'o tagata fa'atau auaunaga.

O le tapu, na muamua faia ia Aukuso 2018, na taofia mo le lua tausaga e taofia ai le sosolo o le COVID-19 i le afa muamua o le 2020. Ae peitai, o le Matagaluega o le Siosiomaga, ua toe aumaia le faasaina e faatonutonu ai le faateleina o le aofaʻi o otaota palasitika. .

"O le a faʻanoanoa ia te aʻu pe a faitio tagata faʻatau i le le mafai ona faʻaaogaina ipu faʻaaoga," o le tala lea a Kim So-yeon, o loʻo faigaluega faavaitaimi i se fale kofe i le ogatotonu o Seoul.

“E iai lava fa'asea mai tagata fa'atau pe a fa'atulafonoina le fa'aaogaina na'o ipu e mafai ona fa'aaogaina.E le gata i lea, matou te manaʻomia nisi tagata e fufulu ipu, ”o le tala lea a Kim.

O loʻo popole nisi i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o oloa faʻaoga tasi e ono oʻo atu ai i le COVID-19 aʻo faʻasolosolo pea le faʻamaʻi.

“O Korea o loʻo i ai i lona faʻalavelave sili ona leaga i le faʻamaʻi.Pe o le taimi tonu lea?”fai mai se tagata faigaluega ofisa i le amataga o le 30s o ona tausaga.“Ou te malamalama i le manaomia o le puipuia o le siosiomaga ae ou te le o mautinoa pe o ipu kofe o le mataupu moni lea.”

I le taimi nei, na faaalia ai foi e le taitaifono o le komiti o suiga a le peresetene Ahn Cheol-soo le masalosalo i le faasaina, ma fai mai e tatau ona tolopo seʻia maeʻa le faʻamaʻi.

"E manino lava o le ai ai misa ma tagata faʻatau e manaʻomia ni ipu e tasi e faʻaaoga ona o le popole mo le COVID-19 ma le au fai pisinisi o loʻo taumafai e faʻaoleole tagata faʻatau ona o sala tupe," o le tala lea a Ahn i le fonotaga na faia i le Aso Gafua."Ou te talosaga atu i pulega e tolopo le faʻasaina o ipu palasitika faʻaaoga tasi seʻia oʻo ina foia le tulaga COVID-19."

I le mae’a ai o le talosaga a Ahn, na fa’ailoa mai ai e le Matagaluega o le Si’osi’omaga i le Aso Lulu, o le a fa’asa’oloto pisinisi o lo’o tautuaina mea’ai mai sala se’ia o’o ina fo’ia le fa’afitauli o le virusi.Peita'i, o le a fa'atumauina pea le fa'atonuga.

“O le a amata le tulafono faatonutonu mai le Aso Faraile.Ae o le a faia mo faʻamatalaga faʻamatalaga seia oʻo ina foia le tulaga COVID-19, ”o le tala lea a le faʻasalalauga."O le a le faʻasalaina pisinisi mo le solia o le tulafono faatonutonu ma o le a matou galulue i nisi taʻiala."

Faatasi ai ma le Matagaluega o le Siosiomaga ua toe laa i tua, ua finau le au fai siosiomaga e tatau ona faasaina.

I se faʻamatalaga na tuʻuina atu i le Aso Tofi, na faʻaalia ai e le vaega faʻamalosi Green Korea le masalosalo o ipu e tasi e faʻaaogaina na sailia ona o popolega COVID-19.Na latou faʻailoa mai afai latou te popole i le mauaina o le siama mai ipu ua toe faʻaaogaina, e tusa ai ma lena faʻamatalaga, o ipu ma meaʻai e faʻaaogaina mo tagata faʻatau i faleaiga e tatau foi ona lafoai.

"E tatau i le komiti o suiga a le peresetene ona taumafai e aveese popolega o tagata faʻatau ma tagata e ona pisinisi, faʻailoa ia i latou o le faʻaaogaina o oloa faʻaoga tele e le taitai atu ai i le sosolo o le siama," o le tala lea a le faʻamatalaga.Ua uma ona faasilasila mai e le Korea Disease Control and Prevention Agency o le lamatiaga o faʻamaʻi e ala i meaʻai ma pusa e "matua maualalo."

E ui lava i faʻamautinoaga, o loʻo popole pea tagata faʻatau i le faʻalavelave e ono aumaia e le faʻasaina io latou olaga i aso uma.

“E faigata.Ou te iloa e tele naua ipu e fa'aoga tasi.E tolu pe fa aʻu meainu (i le aso) i le taumafanafana, o lona uiga e toeitiiti atoa le 20 ipu i le vaiaso ou te lafoaia," o le tala lea a Yoon So-hye, o se tagata faigaluega ile ofisa ile 20s o ona tausaga.

"Ae ou te fiafia i ipu palasitika e tasi e faʻaoga ona e sili atu ona faigofie, faʻatusatusa i le faʻaogaina o ipu i totonu o faleoloa poʻo le aumaia o laʻu lava ipu," o le tala lea a Yoon.“O se faafitauli i le va o le faigofie ma le siosiomaga.”

Ua sauni le Matagaluega o le Siosiomaga e agai i luma lana polokalame e faaitiitia ai oloa e tasi e faaaoga ma faamalosia ai tulafono i totonu o le taimi.

A maeʻa ona faʻaleleia le tulaga o le COVID-19 i Korea, o pisinisi e solia le tulafono faatonutonu o le a faʻasalaina i le va o le 500,000 won ($412) ma le 2 miliona won e fuafua i le tele o le soliga ma le tele o le faleoloa.

Mai le aso 10 o Iuni, e tatau ona totogi e tagata fa'atau se tupe i le va o le 200 won ma le 500 won i le ipu fa'aaoga i faleoloa kofe ma mea'ai vave.E mafai ona toe fa'afo'i a latou tupe pe a uma ona toe fa'afo'i ipu fa'aaoga i faleoloa mo le toe fa'aaogaina.

O le a faʻamalosia atili tulafono faʻatonutonu mai ia Novema 24 ona o le a faʻasa e pisinisi o loʻo tuʻuina atu meaʻai le tuʻuina atu o ipu pepa, straw palasitika ma mea faʻapipiʻi mo tagata faʻatau i totonu.

 

O auaunaga tau taumafa e le tatau ona taugata ai le lalolagi.

Zhiben, tuuto atu e iloa le atinaʻeina gafataulimaina o le tagata ma le natura e ala i le matagofie o pisinisi faʻapisinisi, tuʻuina atu ia te oe se fofo tasi-taofi mo afifi eco.

E tele aga mai le www.ZhibenEP.com


Taimi meli: Apr-01-2022