Pepa Faiga Fa'avae a Peretania - Teuteuga o Lafoga Fa'apipi'i Palasitika (UK PPT)

Pepa Faiga Fa'avae a Peretania - Teuteuga o Lafoga Fa'apipi'i Palasitika (UK PPT)

Sii mai: https://www.gov.uk/government/publications/plastic-packaging-tax-amendments/plastic-packaging-tax-amendments

Fa'asalalau 27 Oketopa 2021

Pepa Faiga Faavae a Peretania

O ai e ono aafia

O lenei fua o le a a'afia ai UK gaosiga o pusa palasitika ma tagata fa'aulufale mai o pusa palasitika.

Fa'amatalaga lautele o le fua

O lenei fua fa'atatau o lo'o fa'aofi mai ai suiga fa'apitoa i le Vaega 2, Fa'amatalaga 9 ma le Fa'amatalaga 13 o le Tulafono o Tupe 2021, e fa'atatau i le Lafoga Fa'apipi'i Iila.O nei suiga ina ia mautinoa o lo'o atagia i le tulafono le fa'amoemoega o faiga fa'avae e fa'atatau i le mamanu ma le fa'afoeina o le lafoga.

Sini fa'avae

O le fua fa'atatau e fa'amautinoa o lo'o fa'agaoioi le Lafoga Fa'apipi'i Palasitika e pei ona fa'amoemoe e amatalia i le aso 1 Aperila 2022. E fa'amautinoa ai fo'i o lo'o tausisia e Peretania maliega fa'ava-o-malo ma o lo'o i ai i le HMRC le fa'avae talafeagai e fa'atautaia ai le lafoga.

Tulaga i le fua

I le mae‘a ai o se valaau mo molimau ia Mati 2018, na faalauiloa ai e le Malo i le Tala Faatatau o le Tupe 2018 se lafoga fou i luga o pusa palasitika e itiiti ifo i le 30% palasitika toe faʻaaogaina.Na faʻalauiloa e le malo se faʻatalanoaga ia Fepuari 2019 e sailia ai ni manatu i luga o uluai talosaga mo le mamanu o le lafoga.O se aotelega o tali na lomia ia Iulai 2019.

I le Tala o le Tupe 2020, na faʻasalalau ai e le malo faʻaiʻuga autu i luga o le mamanu o le lafoga, ma faʻalauiloa e le HMRC se faʻatalanoaga i le sili atu ona auiliili mamanu ma le faʻatinoga o le lafoga.

Ia Novema 2020, na lomia ai e le malo le ata faataitai o le tulafono autu mo feutagaiga faʻapitoa, faʻatasi ai ma le aotelega o tali mo le faʻatalanoaga na faia muamua i le 2020. Faʻamatalaga mai le faʻatalanoaga faʻapitoa na faʻaaogaina e faʻaleleia ai le ata faataitai o tulafono autu.

O tulafono muamua, lea ua toe teuteu e lenei fua, o lo'o aofia i totonu o le Tulafono o Tupe 2021. O se Fa'amatalaga o Lafoga ma Aafiaga Fa'amatalaga mo le fa'aofiina o Lafoga Fa'apipi'i Palasitika na fa'asalalauina i le aso 20 Iulai 2021 e fa'atasi ma le fa'ata'ita'iga o tulafono lona lua.E maua iinei.

Talosaga auiliili

Aso faigaluega

O le a fa'amanaia lea faiga ile aso 1 Aperila 2022, ole aso lea e amata ai le Lafoga Fa'apipi'i Fa'ama'i.

Tulafono o iai nei

O le tulafono o lo'o iai nei mo Lafoga Fa'apipi'i Palasitika o lo'o i totonu o le fuaiupu 42 i le 85 ma Fa'amatalaga 9 i le 15 o le Tulafono o Tupe 2021. O lenei fua fa'atatau o le a toe teuteu ai le fuaiupu 43, 50, 55, 63, 71, 84 ma Faamatalaga 9 ma le 13 o lena Tulafono.

Fuafuaga toe teuteuga

O le a faaulufaleina Tulafono i le Tulafono Tau Faaofi o Tupe 2021-22 e teuteu ai le Tulafono o Tupe 2021. O teuteuga o le a:

• Fa'ataga le HMRC e faia se aiaiga e fa'amanino ai le taimi o le fa'aulufale mai, ma le uiga o le fa'aulufale mai ma faiga fa'aleaganu'u, e fa'aaoga ai tulafono lona lua.O lenei suiga ua mautinoa ai e mafai ona toe teuteu le taimi o oloa faaulufale mai ina ia ogatasi ma suiga i isi faiga faavae, e pei o le Tiute ma Freeports (vaega 50).

• Ia mautinoa o pisinisi i lalo ifo o le deminimis threshold, e le o iai se noataga e lesitala ai, e le tatau ona totogi le lafoga.O lenei suiga e mautinoa ai e ausia le faʻamoemoega o faiga faʻavae ma faʻaitiitia ai le mamafa o le lafoga i luga o pisinisi o loʻo gaosia ma/poʻo faʻaulufaleina pusa palasitika i lalo ole tapulaa (vaega 52)

• Tuuina atu toomaga lafoga mo tagata o loʻo fiafia i nisi o puipuiga ma faʻamanuiaga, e pei o fitafita asiasi ma diplomats, faʻatasi ai ma aiaiga e faʻatulaga ai manaʻoga faʻapitoa i tulafono lona lua.O le a fa'amautinoa ai le tausisia o feagaiga fa'ava-o-malo (vaega 55)

• Fa'afesuia'i noataga ma fa'amanuiaga a sui o le vaega o Lafoga Fa'apipi'i Palasitika, e pei o le fa'amae'aina o fa'amatalaga, i le sui sui o lena vaega (vaega 71)

• Manaomia le HMRC e logoina le sui sui o se vaega o Lafoga Fa'apipi'i Palasitika e uiga i le aso e fa'amanaia ai talosaga mo ma suiga o togafitiga fa'avae.O lenei suiga o lona uiga e mafai ona amata le resitalaina o vaega mai le aso o le talosaga, e fetaui ma le taimi o le resitalaina mo le lafoga (Fa'asologa 13)

• Suia nisi o faaupuga ua fa'aaogaina e fa'amatala ai fa'alapotopotoga e le'i tu'ufa'atasia ina ia fa'amautinoa le tumau i le tulafono atoa (Fa'asologa 9)

Aotelega o a'afiaga

Aafiaga tau tupe (£m)

Aafiaga tau tupe

O lenei fua ua fa'amoemoe e i ai sona aafiaga fa'atauva'a i luga o le Tupe.

Aafiaga tau tamaoaiga

O lenei fua fa'atatau e le'o iai se a'afiaga tele tau tamaoaiga.

O le Lafoga Fa'apipi'i Palasitika o le a tu'uina atu ai se fa'aosofiaga manino o le tamaoaiga mo pisinisi e fa'aogaina mea palasitika toe fa'aaogaina i totonu o pusa palasitika, lea o le a fa'atupuina ai le tele o mana'oga mo lenei mea ma fa'aosofia ai le fa'ateleina o le toe fa'aaogaina ma le aoina o otaota palasitika, fa'ate'a ese mai le lapisi po'o le susunuina. .

O faaupuga o lo'o fa'aogaina i lenei vaega o lo'o fa'amatalaina e tusa ai ma le fa'agasologa o a'afiaga a le Ofisa mo le Tala Fa'atatau o Tupe.O le a faʻaaogaina pe a, mo se faʻataʻitaʻiga, o se fuataga e aʻafia ai le tau o le tamaoaiga poʻo le tuputupu aʻe.E mafai ona e talosagaina nisi fa'amatalaga e uiga i lenei fuataga i le tuatusi imeli o lo'o lisi atu i lalo.

Aafiaga i tagata taitoatasi, aiga ma aiga

O lenei fua e le'o fa'amoemoe e iai se aafiaga i tagata ta'ito'atasi ona o lo'o fa'atulaga e fa'amautinoa ai o lo'o fa'agaoioi le Lafoga Fa'apalapala Iila e pei ona fa'amoemoe muamua.E le mana'omia e tagata ta'ito'atasi ona faia se mea ese ona o nei suiga.O lenei fua e le'o fa'amoemoe e a'afia ai le fa'avaeina o aiga, mautu po'o le malepelepe.

Aafiaga tutusa

E le'o fa'amoemoeina o lenei fua o le a a'afia ai vaega e fa'asoa uiga puipuia.

Aafiaga i pisinisi e aofia ai faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga

O lenei fua e le'o fa'amoemoeina e iai se a'afiaga i pisinisi po'o fa'alapotopotoga fa'alapotopotoga lautele e pei ona fa'atulaga e fa'amautinoa ai o lo'o fa'agaoioi le Lafoga Fa'apalapala Iila e pei ona fa'amoemoe muamua.Pisinisi po'o fa'alapotopotoga fa'alapotopotoga lautele o le a le mana'omia ona faia se mea e ese ai pe a fa'atusatusa i mea latou te faia nei.

Aafiaga o galuega (£m) (HMRC po'o isi)

O suiga ua fa'aofi mai e lenei fua fa'atatau o le a le a'afia ai tau na fa'amatala muamua.

Isi a'afiaga

O suiga ua faia i lea fuafaatatau e le suia ai le Su'esu'ega o Aafiaga Fa'amasinoga na mae'a muamua.

O le mafuaaga o lenei lafoga o le a siitia ai le faaaogaina o palasitika toe fa'aaogaina i totonu o pusa palasitika, ma e tusa ai ma le taunuuga o le lafoga, o le fa'aaogaina o palasitika toe fa'aaogaina i totonu o le afifiina e mafai ona si'itia i le tusa ma le 40%.E tutusa lea ma le fa'asaoina o le kaponi e lata i le 200,000 tone i le 2022 i le 2023, e fa'atatau i mea o lo'o iai nei.

O le fua faatatau o suiga o amioga ua maitauina e aofia ai le maualuga o le le mautonu a le Ofisa o le Tala o le Tupe.E mafai fo'i ona fesoasoani le faiga fa'apolokalame e fa'ate'a'ese ai palasitika mai le lapisi po'o le fa'amu, ma fa'aola tekinolosi toe fa'aaogā i totonu o Peretania.

O isi a'afiaga na iloiloina ma e leai se mea na fa'ailoa mai.

Mata'ituina ma iloiloga

Ole fua ole a fa'amauina ile iloiloga e ala ile feso'ota'iga ma vaega o tagata totogi lafoga ua a'afia.

O isi fautuaga

Zhiben, tuuto atu e iloa le atinaʻeina gafataulimaina o le tagata ma le natura e ala i le matagofie o pisinisi faʻapisinisi, tuʻuina atu ia te oe se fofo tasi-taofi mo afifi eco.

Mo nisi faʻamatalaga FAQ faila faʻamolemole download mai https://www.zhibenep.com/download


Taimi meli: Oke-27-2021